Duo rolgordijnen: genieten van op maat gemaakt design voor elke kamer!

Duo rolgordijnen zijn een ideaal gordijntype voor verschillende lichtsituaties. De transparante en ondoorzichtige lamellen kunnen tot elke gewenste hoogte worden verschoven Bovendien is de  bediening van een duo rolgordijn kinderlijk eenvoudig. Afhankelijk van de stofkwaliteit die je kiest, biedt een duo rolgordijn verschillende doorkijkniveau’s, van lichte transparantie tot volledige privacybescherming.

Duo rolgordijnen voor elke smaak en interieurtype

Duo rolgordijnen zijn veelzijdig en verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en kleuren. Als consument hoef je dus nooit half tevreden te zijn met een standaardmodel als compromis. 
Kies voor duo gordijnen op maat met een mooie stofsoort en passende kleur voor je interieur en geniet van een gordijnversie die overeenkomt met jouw persoonlijke smaak!

Functionaliteit en bediening

Een duo rolgordijn leent zich niet alleen voor decoratie van ramen, maar is ook geschikt voor deuren en andere glazen oppervlakken. Dankzij de verstelbaarheid kun je precies het gewenste niveau van privacy en lichtfiltering instellen. Wil je bijvoorbeeld een romantische sfeer creëren, dan stel je het rolgordijn zo in dat er weinig licht binnenkomt. Wil je juist meer helderheid in de kamer, dan stel je de stroken zo in dat je meer lichtinval hebt.

Een aangename klimaatbeheersing dankzij duo rolgordijnen

Met een bedieningskoord pas je de stand van het rolgordijn in een handomdraai aan op het weer en profiteer je optimaal van de zonwerende functie. Zo behoudt je een aangename koelte als de zon uitbundig schijnt op zomerse dagen. En wil je het uitbundige zonnetje dimmen voor je ogen maar wel genieten van de warme zonnestralen, dan stel je stand van de stroken in totdat je de gewenste balans krijgt tussen warmte en licht.

Duo rolgordijn verduisterend

Het mooiste voordeel van een duo rolgordijn is de flexibiliteit. Het filtert zonlicht zonder een kamer te veel te verduisteren, maar er zijn ook uitvoeringen verkrijgbaar die juist wel meer verduisteren. Houd er wel rekening mee dat je een kamer niet volledig kunt blinderen, aangezien een duo rolgordijn uit twee stofbanen bestaat, waardoor altijd een beetje licht zal binnenvallen. Geef je toch de voorkeur aan een duo rolgordijn voor de slaapkamer en wil je zo veel mogelijk profiteren van een verduisterend effect? Dan is een duo rolgordijn verduisterend zeker mogelijk. Kies voor een gordijnmodel met stroken die zo breed mogelijk zijn. Hierdoor valt er aanzienlijk minder licht binnen en geniet je van een goede nachtrust!