Kosten en Voordelen van Aluminium Daktrim en EPDM Dakbedekking

Als je overweegt om je dak te renoveren of zelfs een nieuw dak te installeren, heb je waarschijnlijk al gehoord van de termen daktrim aluminium en EPDM dakbedekking. Beide materialen zijn populair in de dakindustrie en hebben hun eigen voordelen. Maar wat kosten ze en wat zijn de voordelen? Laten we dat uitzoeken.

Voordat we de voordelen van deze twee materialen bespreken, willen we eerst de kosten ervan bekijken.

Wat zijn de kosten van Aluminium Daktrim en EPDM Dakbedekking?

De prijs van aluminium daktrim kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van je dak, de complexiteit van het project en het bedrijf dat je inhuurt. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten ergens tussen de 10 en 30 euro per meter liggen.

Aan de andere kant, de epdm dakbedekking prijs kan ook variëren. Het hangt af van de dikte van het materiaal, de grootte van je dak en andere factoren. Je kunt verwachten dat de prijs ergens tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter ligt.

De voordelen van Aluminium Daktrim

Aluminium daktrim wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het is licht van gewicht, duurzaam en bestand tegen corrosie, wat betekent dat het jarenlang mee kan gaan zonder veel onderhoud.

Waarom kiezen voor Aluminium Daktrim?

Naast de duurzaamheid en het lichte gewicht, is aluminium daktrim ook esthetisch aantrekkelijk. Het kan een strakke en moderne uitstraling aan je huis geven, wat de waarde ervan kan verhogen.

De voordelen van EPDM Dakbedekking

EPDM dakbedekking is ook een uitstekende keuze voor je dak. Het is een soort rubberen dakbedekking die zeer waterbestendig is. Het kan de elementen weerstaan en heeft een levensduur van meer dan 50 jaar als het goed wordt onderhouden.

Waarom kiezen voor EPDM Dakbedekking?

Naast de lange levensduur is EPDM dakbedekking ook zeer flexibel. Dit betekent dat het zich kan aanpassen aan temperatuurschommelingen zonder te barsten of te scheuren. Bovendien is het zeer eenvoudig te installeren, wat kan helpen om arbeidskosten te besparen.